Meny Stäng

120-säng

Fördelar

 

Låt mig presentera den mest uppenbara fördelen av de alla; du kommer inte att ramla ur sängen igen. Okej, det finns förstås människor som sover som besinningslösa galningar – och de kommer ramla ur sängen hur som helst – men jag förutsätter att du inte är en av dem. Att kunna rulla runt i sängen utan risk att falla ur och slå sig fördärvad på ett massivt golv är en rättighet för alla.

 

Om ni är två som ska dela säng så blir det mer fördelaktigt med en 120-säng än en 90-säng. Istället för att ligga trångt och svettigt i en liten säng får ni nu åtminstone lite mer utrymme att ta avstånd från varandra på. 120-sängen är dock tillräckligt liten för att närheten ska bli mer en självklarhet än en rättighet.

>> Klicka här för att se hela sortimentet av 120-sängar

Med en 120-säng finns det gott om utrymme för att fördela din kroppsvikt på ett bra sätt som ger dig en komfortabel och god nattsömn utan några fysiska besvär. Aldrig mer behöver du vakna upp med ömmande rygg. Aldrig mer behöver du förbanna din stela nacke under frukostintaget. Aldrig mer behöver du kompromissa med din kropp som insats för att få sova.

 

En 120-säng är dessutom alldeles perfekt om du är ensam och tycker om att ha utrymme när du sover. Om du sover som Flash Gordon är det en ypperlig lösning för dig som kan rädda dig från att ramla ur sängen och bryta stjärten.

 

Nackdelar

 

Är ni fler i en 120-säng så kan det bli svettigt. Två brukar gå an, men tre kan bli knivigt. Så för att bespara samtliga denna grymma obekvämlighet rekommenderas att du sover själv i sängen. Möjligtvis att din partner eller den tilltänkta nattmyset, men där går gränsen. Risken för att bli urknuffad av någon är hög, och det kan göra ont att trilla ur sängen samt kan medföra kraftiga humörsvängningar.

 

Det kan vara knivigt att hitta sängkläder och textiler anpassade för en 120-säng, men om du tittar på rätt ställen behöver det inte vara några problem. Den här punkten kvalificerar sig kanske inte som en nackdel, men det gör det åtminstone till en viss del. Tittar du på fel ställen kan det kosta dig onödig tid som du hade kunnat lägga på annat.

 

En sammansatt 120-säng kan vara betydligt stökigare att hantera vid en eventuell flytt än en mindre säng eller en dubbelsäng, både vad gäller resårbotten och sängram. Ju större sängen är desto tyngre är den att förflytta.