Meny Stäng

140-säng

Fördelar

När vi kommer upp i de här måtten börjar vi närma oss begreppet dubbelsäng. Nu börjar det bli optimalt för två personer att dela säng utan att trängas till vansinnets kant. Det finns utrymme för båda att sova som galningar, fäkta med armar och ben och fortfarande inte riskera ohälsosamma följder.

Att dela en 140-säng är ett bekvämt sätt att ta nästa steg i förhållandet samtidigt som man inte kommer undan lite traditionell närhet. Att ligga nära har en påtaglig effekt på stämningen i förhållandet, varför en 140-säng är en investering för kärlek, framtid och för den stund ni bestämmer er för att ett samliv är det enda rätta. En 140-säng är den bästa möjliga lösningen för att ta det första steget in i ett fullbordat samboliv.

>> Klicka här för att se hela sortimentet av 140-sängar

I en 140-säng kan du och din partner fortfarande dela ett och samma täcke och bevara den intima närhet som nykära älskare delar. Att ligga med varsitt täcke tenderar att skapa distans, någonting som enkelt avhjälps om ni ligger under samma. Att bevara närheten är en konst, det vet vi med säkerhet då kärlekslöshet är en genomgående konsekvens av ett prestationssamhälle, och då är det extra viktigt att åtminstone dela stunden vid läggdags. En 140-säng är optimal för ändamålet, och helt enkelt en hållbar och effektiv lösning för dig och din partner.

Nackdelar

140-sängar är inte så vanliga på dagens sängmarknad, så det kan vara problematiskt att hitta en som är anpassad efter dina behov. Nu finns det förstås gedigna sökfunktioner som hjälper dig snabbt och effektivt, så genom att titta på rätt ställen behöver inte det här kategoriseras som en nackdel. Man skulle kunna se det mer som en riktlinje; en vägvisning mot utökad kunskap.

Att hitta sängkläder och textiler som passar till en 140-säng är inte alltid det lättaste. Det beror förstås på huruvida du och din partner ska ha ett och samma täcke, eller om ni ska ha varsitt. Kanske är du ensam, men anser att ett mindre täcke vore estetiskt orättvist mot en 140-säng, så du ställer in dig på att hitta ett täcke som matchar sängens bredd för att bihålla sängens skönhet.