Meny Stäng

Dagbäddar

Det här en perfekt säng när din partner inte kan sluta snarka; ett genomgående problem i vårt samhälle som bidrar till stora mått av irriterad sömnlöshet. Det är inte så lätt att sova tillsammans med en arbetande traktor eller en rytande dinosaurie på kudden bredvid. Det är inte lätt att försöka sova till ljudet av åska i ditt eget sovrum.

Jag förstår dig.

Därför är det så underbart härligt att det finns dagbäddar! Vad vore inte bal på slottet – eller en dagbädd på kontoret? Att kunna linka iväg och få sova en stund i tystnad har kanske varit få förunnat, men inte längre. Lösningen är här; en kombination av soffa, säng och frihet kommer att bli räddningen för ditt humör, och från och med nu kommer du bara kunna höra den där traktorn mycket avlägset.

>> Klicka här för att se hela sortimentet av Dagbäddar

Har du ofta besök av familj, släkt och vänner? Tänker du ibland att du borde ha införskaffat svängdörrar till ditt hem? Med en dagbädd eller flera kan folk stanna över natten när de vill. Problemet kan förstås uppstå om du tvingas ligga sömnlös och lyssna på en dånande traktor hela natten bara för att någon vill sova över i ditt hem.
Kanske går det att kombinera en dagbädd med en katapult?

(Du bäddar ordning åt den lyckliga själ som får spendera natten i din nya dagbädd, varpå du i blind avund kastar ut honom eller henne ur gästrummet och intar ett sofistikerat ryggläge och somnar på fläcken. När du vaknar sätter du dig upp och lutar dig mot ryggstödet med ett leende och lyssnar på hur din gäst fortfarande bankar på dörren för att få komma in. Du funderar ett ögonblick på att åtminstone låta honom eller henne lägga huvudet på din dagbädd för ett ögonblick, men sedan kommer du på andra tankar och lägger dig för att låta din älskade dagbädd åter föra dig till dina våtaste drömmars land)

Dagbäddar finns i många olika former. Det finns exempelvis dagbäddar som fungerar både som soffa och säng. Det är en soffa där sittdelen helt enkelt är anpassad för att någon ska kunna ligga på den utan att vakna med ryggvärk följande morgon. När du tröttnar på att ligga kan du helt enkelt resa dig upp i sittande ställning. Vill du ha en dagbädd som även fungerar som förvaringsmöbel finns även det att tillgå på marknaden. Några lådor under liggyta som du kan fylla med dina partners gamla saker som han eller hon vägrar slänga, det vore väl inte så dumt?

Andra typer av dagbäddar kan vara en så kallad underbädd som du har inskjuten under din egen säng. När någon vill dela säng med dig så drar du ut dagbädden och pekar på den och nickar. Le gärna lite mystiskt som för att visa att din säng är ditt tempel, och att du har en dagbädd för att främja dina undersåtars behov av att dela säng med dig. Var dock noga med att inte följa detta exempel med alla. Det kan sluta med att du får lämna över tronen till någon, för att sedan spendera en natt gråtandes i en underbart skön dagbädd.