Meny Stäng

Dubbelsängar

Många tänker ofta någonting i stil med vad skulle jag ta mig till utan en dubbelsäng? Ja, antingen skulle du få klaustrofobiska besvär, ge din partner bestående sömnproblem eller ramla ur sängen hela tiden. En dubbelsäng är onekligen en mycket smidig variant, inte minst om man är två som delar säng. Att ligga och trängas i en 90-säng må vara romantiskt till en början, men när den där nykära känslan börjar lägga sig och det är dags för vardagen att göra intrång i allt det nya och spännande med ett nyblivet samliv, då kan det vara oerhört frustrerande med någon som ligger och dreglar på din kudde, snarkar i ditt öra och väcker dig med en snyting var och varannan natt.

Nej, det känns definitivt som att det här kräver en närmare titt på dubbelsängen.

>> Klicka här för att se hela sortimentet av dubbelsängar

Vad vi alla kan vara rörande överens om är att en god natts sömn är vad som utgör grunden till en lyckad dag. Med en dubbelsäng i din ägo får du inte bara tillgång till en underbart god sömn, utan även spelrum att fäkta på om du behöver det. Tillhör du den grupp av människor som sover som galningar så är en dubbelsäng verkligen att föredra. Befinner du dig dessutom i ett samliv tillsammans med någon som tvingas stå ut med dina nattliga äventyr så är det verkligen väl värt att ha en dubbelsäng. Det finns plats att röra sig på, och det finns dessutom gott om utrymme att experimentera bland äventyrliga aktiviteter med din partner. Tjoho!

En dubbelsäng är i regel en enhetlig sängram i vilken man placerar två separata resårbottnar. Det finns även varianter som utgörs av en stor resårbotten(ett exempel på en sådan säng är kontinentalsängen) Måtten på dubbelsängar räknas oftast från 120 till 180 i bredd. Detta kan naturligtvis variera, men låt oss för ögonblicket fokusera på dessa siffror. Vilket mått är bäst anpassad för dig eller er? Är du ensam och sover som en galning kan nog en 120-säng vara på sin plats. Är ni två och en av er sover som en galning, då bör ni ta en lite större variant för att undvika onödiga konflikter.

Vid händelse av att ni båda skulle sova som galningar bör ni kanske överväga en 12 meters luftmadrass, eller varför inte dubbla dubbelsängar?