Meny Stäng

Familjesängar

Familjesängen är en utrymmesvänlig säng som fungerar för hela familjen. Underdelen är bredare, för att både mamma och pappa ska få plats, medan den övre delen är avsedd för ett barn. På det här sättet kan hela familjen dela rum. Härligt, va? Dela rum med morsan och farsan, det vore väl en riktig höjdare?

Den här sängen är perfekt för sommarstugan eller någon annan plats där ytan inte är speciellt förmånlig. Vill du och din familj spendera en tid i stugan på semestern och få lite välförtjänt vila utan att behöva tränga ihop er i en vanlig säng? Här har ni en lösning som gör att du som förälder inte längre måste ha barnet emellan dig och din partner och bli väckt av några välriktade knän i solar plexus. Det här barnet kan få en alldeles egen liggdel en våning över er.

>> Klicka här för att se hela sortimentet av Familjesängar

En familjesäng har plats för tre personer på en yta som annars skulle vara avsedd för en, vilket innebär att den här sängen inte enbart är en oerhört effektiv lösning för att spara utrymme, Den är även ett verktyg som kan hjälpa till att föra familjer närmare varandra. När vardagen rullar med arbete, skola, sysslor och åtaganden kan det vara svårt att finna utrymme för varandra. Då kan det vara en mycket bra idé att ställa in en familjesäng i sommarstugan för att kunna åka iväg och vara nära varandra och umgås intimt som familj. Självklart kan du ställa in en familjesäng i ditt och din partners sovrum och få tillgång till samma närhet som i föregående exempel. Att umgås som familj är en investering som alltid lönar sig, och därför är en familjesäng en så effektiv investering att det är svårt att förbise den.

Det finns ingen standard för familjesängarnas storlekar. Det är helt enkelt upp till dig och din familj att hitta det som passar er bäst. Både storlekar och utformningar finns i ett flertal varianter, så det finns ingen anledning att ta det första bästa som dyker upp. Det är viktigt att en familjesäng är anpassad efter era behov, för det ska vara lika bekvämt som givande att ha en i sin ägo.

Välj bland en rad olika designer och färger för att få familjesängen att passa in i rummet den står i. Det är trots allt en möbel som ska passa in i den karaktär som utgör ert hem. Det behöver nödvändigtvis inte vara den fräckaste design du kan hitta. Ofta räcker det med att färgen fungerar med övriga möbler och tapeter.

För att avrunda det hela finns det en sak som är av avgörande betydelse när det är dags att köpa en familjesäng. Du kommer få köpa madrasserna separat. Fördelen med det är att du och din familj kan själva välja vilken grad av komfort ni önskar. Tycker ni om att sova mjukt? Kanske finns det nån bland er som föredrar ett hårt liggunderlag?