Meny Stäng

Juniorsängar

För det lilla barnet som inte längre tycker att det är okej att sitta och skaka galler i en spjälsäng. Längtan efter friheten börjar krypa inpå, och behovet av att kunna kliva ur sängen när barnet självt behagar intensifieras. Det är inte längre godtagbart att sitta och vänta på mamma, pappa eller syskonet som kan komma och befria den lilla vilden från sitt träiga fängelse. Det är inte längre godtagbart att behöva skrika och slita ut rösten för att någon ska fatta att det är fruktansvärt overksamt att sitta instängd i sin sovplats när man inte sover.
Tänk dig vilken lycka som kommer att sjuda ur det lilla barnet när spjälsängen byts ut mot en innovativ sovplats som erbjuder både frihet och underhållning. Rena julafton varenda dag!

>> Klicka här för att se hela sortimentet av Juniorsängar

Det häftiga med juniorsängar är att de är anpassade efter vad barnet behöver i enlighet med vart han eller hon befinner sig i utvecklingen. Vissa varanter har en skyddsbalk som täcker hela långsidan och skyddar mot fallolyckor. Det är mycket effektivt den första tiden, tills barnet lär sig klättra i och ur sängen på egen hand. Då kan man byta ut den heltäckande skyddsbalken och sätta på en halvbalk där nedre delen av sängen lämnar utrymme för barnet att kunna klättra på.

Till juniorsängar finns det många tillbehör och häftiga detaljer för att exempelvis klä sängen i ett enhetligt tema. Tänk dig det barn som får lägga sig i en säng med Batman-tema? Eller Spindelmannen? Det skulle ge vilken fullvuxen man som helst glädjefnatt och en anledning att bli sängliggandes resten av månaden.

Sänghimmel som tillbehör

Andra häftiga tillbehör till en juniorsäng skulle kunna vara en sänghimmel. Vad kan vara mer rogivande? En riktigt himmel förstås. Det finns också ett så kallat sängtält vilket innebär, precis vad det låter som: ett tält som omsluter sången i sin helhet och skapar en liten grotta för barnet att sova i. Det här mysfaktor en miljon för en högeffektiv nattsömn. Sätt en liten skylt utanför som säger björnen sover, sedan är verket fullbordet.

Det finns juniorsängar som har kombinerats med spjälsängar. Som du förstår så är det sängar som kan användas från ännu tidigare ålder, som fortfarande inbegriper samma superhäftiga fördelar som en enkel juniorsäng. Det hela är mycket enkelt; du plockar bort de yttre spjälorna och byter ut de mot en lägre skyddsbalk. Barnet får samma trygghet som den traditionella spjälsängen inger, med skillnaden att han eller hon slipper skaka galler för att få komma upp.

Beroende på barnets ålder är det en fördel att anpassa skyddsbalkens höjd för att bibehålla en hög säkerhet. Ett frihetstörstande litet barn tycker nog inte att det är hemskt med en lite högre skyddsbalk nu när de fängslande spjälorna till slut har avlägsnats för gott.