Meny Stäng

Kontinentalsängar

Lite mjukare. Lite högre.

Lite skönare att ligga i. Lite smidigare att bestiga.

Där har du de huvudsakliga kännetecknen som utmärker kontinentalsängen bland alla andra sängtyper. Den gemensamma nämnaren är komfort och anpassning. Med två madrasser är kontinentalsängen konstruerad för att följa kroppens konturer och på så sätt fördela och minska belastningen så effektivt som möjligt. Hela kroppen ska ligga i ett avslappnat läge med vikten jämt fördelad över liggytan för att optimal komfort, och det är ännu en av kontinentalsängens högt uppskattade egenskaper.

>> Klicka här för att se hela sortimentet av kontinetalsängar

 

Det finns förstås olika konstruktioner som är anpassade efter kroppstyngder. Alla människor är ju inte lika små eller stora, så sängmarknaden måste ju därmed breda ut sig mellan hela utbudet av kroppshyddor, och det är någonting man har tagit i noga beaktning när man skapade kontinentalsängen. Många av kontinentalsängarna är konstruerade av 3 madrasser för en ultimat komfort. Vad som dock utgör den huvudsakliga skillnaden i dess anpassning till olika kroppsvikter är hur många fjädrar varje madrass innehåller på kvadratmeter. Att gå in på exakta siffror känns oerhört överflödigt, så vi sammanfattar det på följande sätt: Ju fler fjädrar per kvadratmeter en madrass innehåller, desto hårdare är den. Ganska logiskt, va?

Kvalitativa sängar

Med detta sagt kan vi konstatera att om du är lite större och tyngre än andra så kommer du att sova bäst i en lite hårdare säng. En mjukare säng skulle äta upp dig. Samtidigt kan en hårdare säng vara att föredra om du exempelvis sover på mage. En mjuk säng i det fallet kan ge smärtor och obehag i korsryggen på grund av en, i det fallet, svankande liggställning. Det vore säkerligen inte så fantastiskt att vakna varje morgon med ryggvärk. Det är inte så berikande för humöret.

 

Det har länge varit ett ståhej kring sambandet mellan kvalitativa och dyra sängar. Du har nog inte undsluppit den om Hästens Säng – du vet de där svindyra supersängarna som kan transformera sig till en sittmöbel. Det är en alldeles utmärkt säng med oerhört många fördelar både vad gäller komfort och användningsområden. Vad som dock blir alltmer påtagligt på en allt bredare sängmarknad är att det måste inte vara dyrt att införskaffa en säng. Vi alla vet vilka prisklasser en Hästens Säng innebär, så vi utelämnar det biten. Vad som är viktigt att påtala är att man ofta pratar om hur viktigt det är att ge lite extra för en bra säng med tanke på att vi spenderar så stor del av våra liv i den, men om vi för ett ögonblick riktar in oss på den motsatta sidan; du sover i den, myser med frugan/mannen, hoppar i den eller sprider ut den ovikta tvätten över den. Det vore kanske annat om sängen kunde transformera sig till en husmor och städa ditt hem, laga din mat, vika din tvätt och köra barnen till skolan?

Är det verkligen så angeläget att ha en dyr säng? Finns det inte kvalitativa sängar till ett mycket billigare pris? Klart det gör! Sängmarknaden idag är så bred att många av de de billigaste varianterna faktiskt håller ett tillräckligt kvalitativt mått för att kunna mäta sig bland konkurrerande supersängar, därför kan du enkelt finna en fantastisk säng till ett mycket bra pris utan att göra avkall på komforten och vakna med ryggvärk varje morgon.