Meny Stäng

Loftsängar

Här har du en säng med respekt för utrymme! En loftsäng är precis som en våningssäng, men skillnaden att den under delen saknas. Det är alltså enbart en övre del med stege, vilket medför att ytan i rummet blir densamma som om det inte skulle finnas någons säng där. Du kan ställa en soffa under sängen, ett skrivbord eller en flådig hylla full av intelligenta böcker. Vad du väljer att göra med det nya, härliga utrymmet är upp till dig, men se till att göra någonting bra utav det. Frihet under ansvar.

Det finns loftsängar med en stege för att klättra upp i sängen och en rutschkana för att ta sig ner. Hur häftigt är inte det!? Kanske det häftigaste någonsin! Vilket äventyr att åka rutschkana varenda morgon. Slår morgonkaffe alla gånger, eller hur?
Det här är en variant som till och med en vuxen människa skulle älska, så hur mycket kärlek skulle inte sjuda i ett barn för en sådan här sovplats?

>> Klicka här för att se hela sortimentet av Loftsängar

Till vissa loftsängar kan du köpa till en medföljande bordsskiva som fungerar som skrivbord. Med tanke på att det kan vara komplicerat att hitta ett skrivbord som passar bra i höjd med loftsängen har man i och med detta lyft ett problem från dina axlar och presenterat en gedigen lösning för ditt utrymme under sängen. Naturligtvis finns det skrivbord att köpa som passar alldeles utmärkt här under, men det kan vara rogivande att känna till att den här förenklande möjligheten finns.

Väljer du att ha en soffa under loftsängen är det förstås en mindre variant vi talar om. En större soffa blir både knivig att få på plats och den kommer inte att passa in ordentligt. Vissa menar att om man tänker skaffa en soffa så kan man lika gärna skaffa en våningssäng och fixa till underdelen med kuddar för att få en mysig sittplats, men det blir ju inte riktigt samma sak. En soffa har sin egen karaktär, och det är svårt att få en säng att likna en soffa. Med andra ord, vill du ha en soffa under loftsängen så köper du en soffa och ställer den under loftsängen.

Ofta benämns loftsängar i samband med yngre barns sovplatser. Så behöver det naturligtvis inte vara. Även större barn och ungdomar kan sova i loftsängar, precis som vuxna. De enda restriktionerna som finns är att barn under tre år inte bör sova i en loftsäng, samt de rådande viktrekommendationerna för respektive loftsäng. I övrigt är det fritt fram!
De de mindre barnen finns loftsängar som inte står lika högt över golvet. Här går det förstås inte att få plats med något skrivbord eller en soffa, men det går nog att hitta någonting att förvara under.