Meny Stäng

Sängtextiler

Sängtextiler kan för den som inte är speciellt intresserad vara det tråkigaste ämnet som finns i hela världen; förmodligen lika spännande som att titta på när gräs växer. Det betyder ju emellertid inte att det är fullständigt betydelselöst. Att välja sängkläder är ju inte alls överflödigt, för det tillhör ju helheten med att sova i en bekväm säng. Så om vi för ett ögonblick förbiser det faktum att det här ämnet är orsaken till allt ont i världen och går vidare med lite nyttig information så tar vi oss igenom det här tillsammans.

För det första kan vi konstatera att sängkläderna kan behöva vara i några färger som åtminstone passar ihop. Hur man än vänder och vrider på det så är din säng värd det. Du är värd det. Vi spenderar i snitt en tredjedel av våra liv i sängen, och därför är det av ren självrespekt som vi lägger energi på någonting som verkar så obetydligt som våra sängkläder. I vår moderna tid räcker det inte längre att sova gott – du ska sova snyggt också.

>> Klicka här för att se hela sortimentet av Sängtextiler

Om du är kille så har du säkerligen varit med om det fantastiska tidsfördrivet att byta sängkläder tillsammans med din partner. Din partner tycker att det är absolut nödvändigt att byta dem medan du skruvar besvärat på dig och förklarar att du har så mycket som behöver vara klart imorgon att du inte kan delta i denna fantastiska ritual. Du hade gärna velat vara med, men när plikten kallar måste en man lyda. Du får någonting mellan ett ont öga och en vas i tinningen beroende på hur länge du har lyckats krångla dig ur bytet av sängkläder.

Att byta sängkläder är dock oerhört nödvändigt, inte minst ur ett hygieniskt perspektiv. Det är även viktigt för att du/ni ska trivas i sängen. Det ska vara bekvämt att ligga i sängen på fler än ett sätt, och det är där sängkläderna kommer in. Sängkläderna ger sängen karaktär. Det finns en rad olika material som har sin egen, unika påverkan på såväl sängens karaktär som din egen sömnkvalité. Genom att välja det materialet som gör att du kan krypa ner i sängen och känna den där lustfyllda utandningen som påvisar att dagen är till ända och du är redo att ladda upp för den kommande, då har du valt rätt. Det kan vara lite knivigt att veta vilket material som är ditt. Prova dig fram och se vad som känns bäst.