Meny Stäng

Tryckavlastande sängar

Den här typen av säng är helt anpassad efter vad din kropp behöver. Det vill säga att den är hård på de ställen där den behöver vara hård, och mjuk på de ställen där det behövs. Den tryckavlastande sängen kan liknas vid kontinentalsängens komfortanpassade egenskaper, men den här tar begreppet ytterligare ett steg. Här får du fullständig komfort som är anpassat helt och fullt efter dina behov. Därför är det utifrån den här typen av sängar som man har utvecklat en typ av ergonomisk säng anpassad för människor med fibromyalgi, reumatism eller någon form av muskelvärk. Sängen anpassar sig omedelbart till kroppens konturer vilket gör att belastningen fördelas över hela liggytan utan fördröjning. Belastningsnivån blir minimal, och därav kan en människa med något av dessa fysiska besvär få en god natts sömn.

>> Klicka här för att se hela sortimentet av tryckavlastande sängar

Så med detta sagt är nog fördelarna med en tryckavlastad säng ganska självklara. Materialet anpassar sig efter kroppens konturer utan någon som helst fördröjning. Den fysiska återhämtningen blir maximal. Varenda muskel i din kropp kommer få en fullständig vila. Din ryggrad kommer att hållas rak under hela natten och du kommer att vrida och vända på dig betydligt mindre än du i vanliga fall gör. Dessa faktorer gör att du kommer få en mycket bättre sömn än du vanligtvis får, och det kommer göra de fagra morgontimmarna lite fagrare än du tidigare har upplevt dem.

Kännetecknande för en tryckavlastande säng är också dess förmåga att inte låta sig påverkas av temperaturen i rummet. Många madrasser kan ofta hårdna eller mjukna beroende på om det är kallt eller varmt i rummet, men den tryckavlastande sängen bibehåller en och samma hårdhet för att inte tappa sin unika anpassningsförmåga. Din säng kommer vara fullständigt oberoende av din sovrumsmiljö, och du kan utan svårigheter anpassa temperaturen i rummet för att optimera förhållandena för din nattsömn på det bästa möjliga sättet.

Det finns naturligtvis tryckavlastning på såväl kuddar som madrasser, och principen är densamma oavsett vilket del av sängen det gäller. De tryckavlastande kuddarna formar sig efter nacke och huvud omedelbart, vilket innebär att oavsett om du sover på rygg, mage eller på sidan anpassar sig även kudden till dina konturer och ger en optimal komfort för en ultimat sömn.

Hälsa och sömn går ju hand i hand, och det är inte för inte man påtalar hur viktigt det är med en ordentlig nattsömn. Hur länge man behöver sova är ju bevisligen individuell, men att vi behöver sova ordentligt är icke att underminera. Med en tryckavlastande säng ökar du antalet effektiva sovtimmar vilket då självfallet innebär en piggare och fagrare morgon. Det här är nyckeln till en lyckad morgon och följaktligen en lyckad dag. Det här är den hemliga ingrediensen i livets recept för en trivsam tillvaro. Inga trollkonster eller psykologiskt hokus pokus.

Helt enkelt en tryckavlastande säng.