Meny Stäng

Våningssängar

Att tala om för ett barn att han eller hon kommer att behöva dela rum med sitt syskon kan bli en arbetsam situation. Det här barnet, som kanske inte har fått njuta av att vara ifred särkilt länge, kommer inte släppa ifrån sig sin nyfunna frihet alltför lätt. Som förälder kan det bli en del slingrande mellan auktoritärt vädjande och smått omogna argument för att få diskussionerna att ta en gynnsam riktning. Vägen kommer sannolikt att vara krokig och bjuda på ett flertal överraskningsmoment – vilket ett målmedvetet barn alltid har en tendens att göra – men för att göra den här överläggningen med så harmlös som möjligt finns det några knep som kan underlätta situationen.

>> Klicka här för att se hela sortimentet av Våningssängar

Visste du att det finns våningssängar som har konstruerats i häftiga utformningar som fordon, maskiner eller någon annan superhäftig utrustning? Hur vore det inte att kunna slita fram en våningssäng, mitt i de allra hetaste diskussionerna, som ser ut som en brandbil? Eller ett hus? Eller varför inte Batmans kan-allt-maskin? Det här är den delen av argumentationerna som aldrig kan slå fel. Det här är auktoritet på högsta nivå. Det här är en muta av rang.

Men låt oss inte bli nerslagna för det. En våningssäng är så oerhört praktisk på så många sätt; inte minst för det faktum att det sparar oerhört mycket plats i ett rum. Tänk om du skulle kasta in två sängar bredvid varandra i ett rum, le lite busigt och peka på kvadratmetern som barnen har att leka på. Vågar du prova?

Våningssängar kan naturligtvis köpas i en rad olika storlekar och utformningar. Somliga har en bredare bottendel – en så kallad familjesäng – medan andra kan utgöras av tre sängar. Den övre delen är utrustad med en skyddsbalk på sidan för att undvika fallolyckor, och en stege finns alltid för att kunna nå den över sovplatsen utan besvär. Det vore inte att rekommendera att försöka klättra upp på sänggaveln; det kan resultera i smärtsamma eller kostsamma tråkigheter.

Så lite mer utrymme vore ju inte helt fel, eller hur? Kanske behövs det fler sovplatser i sommarstugan, men med det begränsade utrymmet har det tett sig allt annat än smidigt att få ihop det. Med en våningssäng får du tillgång till ett friare arbete med utrymmet samtidigt som du får in sovplatserna som krävs. Problemet löst och alla är glada. Somrarna blir åter en fröjd utan arbetsam trängsel och svettiga nätter med fönster på vid gavel och myggor som samlas för att ta vara på festligheterna.